22 Eylül 2009 Salı

SİZDE'DE ADALET BAKANI VAR(mı?)


"İsviçre Başkonsolosumuz bir bakanımızı İsviçre Deniz Bakanı ile tanıştırınca bizim bakan 'Allah Allah İsviçre'de deniz yok bakanı var.' demiş, İsviçreli bakan da 'Sizde de adalet bakanı var diye yanıtlamış." Müjdat GEZEN

Sizler Mevlana'nın, Ahmed YESEVİ'nin, Hacı Bektaş Veli'nin, Fatih Sultan Mehmed Han'ın torunları değil misiniz? Torunlarısınız... O zaman bu halka çektirdiğiniz eza ve cefa hangi genlerinizden hangi aklınızdan geliyor. Kendinize gelin lütfen... Örnek aldığınız adalet Hazreti Ömer adaleti değil midir?

Güzel ülkemiz daha ne kadar süre insan haklarını ihlal eden, işkenceci, düşünce özgürlüğüne sınır koyan ülke olarak dünya kamuoyunda tanınacak? Bu sorum güzel ülkemizi, Anadolumuzu bu hallere düşüren kişileredir. Çıksınlar televizyon kanallarında, gazetelerde bu soruya cevap versinler lütfen.

Dünyaya geçmişte, eşitliği, kardeşliği, sevgiyi, insan sevgisini, 3 dinin beraber komşu komşu, duvar duvara yaşayabileceği bunun mümkün olduğunu öğreten coğrafyada yaşamış olanların torunları size sesleniyorum... 3 dinin duvar duvara komşu yaşaması ne mi demek? Gidin İstanbul Ortaköy'e Kuzguncuk'a oranın eskilerine sorun bir de gezin o eski sokakları görür ve de dinlersiniz.

"Kul hakkı" denen bir kavram var... Umarım hatırlar ve tekrar öğrenirsiniz... Öğren(e)meyiz diyorsanız da biliyorsunuz "istifa" denen bir mekanizma var yoksa yarınlarda bu halkın -ve ölmüş atalarınızın- karşısında çok zor durumda kalmak da var.

Hiç yorum yok: